اجزای رژیم غذایی سالم :
اسیدهای عالی ، پروتیین ها ، انواع آنزیم ها ، اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری ، انواع ویتامین ها مانند ویتامین های خانواده گروه B . C .D . E . A . K و مواد مغذی و معدنی مثل کلسیوم ، فسفر ، منیزیوم ، سدیوم ، آهن ، زینک و غیره ...
******
برخی از تاثیرات اجزا مواد معدنی :
ویتامین های خانواده B :
پیشگیری از عفونتها، تقویت عملکرد سلولهای ایمنی، بلوغ بهتر سلولهای خونی،
افزایش انرژی، تقویت بینایی، عملکرد بهتر مغز و سلامت نورونهای عصبی و
تولید برخی از هورمونها و ...
منابع: برنج قهوه ای، جو، ارزن، حبوبات، دانه ها و مغزها، سبزیجات رنگ
تیره مثل بروکلی و اسفناج
اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری :
_بخش زیادی از سلولها و بافتهای بدن از اسیدهای آمینه تشکیل شده اند
_نقش اساسی در انتقال و ذخیره مواد مغذی دارند
_موثر در عملکرد ارگانهای مختلف بدن، غدد، تاندونها و رگها
_موثر در فرآیندهایی مثل سوخت و ساز هورمونها و انتقال پیامهای عصبی و ...
منابع:
غیر ضروری: در بدن تولید میشوند
ضروری: غذاهای پروتئینی کامل مثل سفیده تخم مرغ، سینه مرغ، دانه چیا، کینوآ، آجیلها،
گوشت قرمز، میوه و سبزیجات و...
آنزیمها:
موثر در تسریع و بهبود واکنشهای شیمیایی بدن
منیزیم:
_در بیش از ۶۰۰ واکنش شیمیایی بدن تاثیر مستقیم دارد
_برای عملکرد صحیح بدن ضرورت دارد
_ در فرایند تولید برخی هورمونها، تشکیل و استحکام استخوانها و ریلکس شدن عضلات و ...
تاثیر فراوان دارد
منابع:
بادام درختی، بادام هندی، کنجد، دانه کتان، جو دوسر، موز، کلم بروکلی، ذرت شیرین و ...
ویتامین k
انعقاد خون، هدایت کلسیم و تقویت استخوان دندانها، مفاصل ، ناخنها و ...
گلوکورونیک اسید:
نقش پادزهر را در بدن بازی میکند
دفع سموم و رسوبات مضر
منابع:
فقط در کامبوچا
آنتی اکسیدانها:
باعث خنثی سازی عملکرد رادیکالهای آزاد شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند
شکلات تلخ، بلوبری، توت فرنگی، تمشک، کلم قرمز، اسفناج، چقندر، مرکبات و ...
فیبرها:
بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جذب و دفع چربیهای مضر و ...
منابع: غلات و سبزیجات
تاثیر دستگاه گوارش در سلامتی:
تجزیه و جذب مواد موثر از غذا (پالایش غذا و سوخت رسانی به بدن)
_باکتریهای مفید در دستگاه گوارش نقش اصلی و اساسی را در تجزیه غذا و جذب مواد
مغذی بازی میکنند.
_باکتریهای مفید تحت تاثیر عواملی مثل استرس، رژیم غذایی ناسالم، مصرف آنتی بیوتیکها،
آلودگی آب و هوا، غذاهای کنسروی و مواد نگهدارنده و ... ریزش کرده و از بین میروند.